perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenterin : 4. Luukku


 
Tästä luukusta avautuu postaus jossa kerron meidän startti päivän kulusta.
 
 
Esimerkki startti lauantaina klo 12.50 Kouvolassa
 
 


Lähdemme kotoa n. 8.30 tallille. Tallilla laitamme kunkun valmiiksi eli harjataan se, laitetaan huppu päähän, suojat ja pintelit, vaihdamme riimun ja tarvittaessa laitamme loimen.
   Pakkaamme kaikki edellisenä päivänä laitetut tavarat autoon ja sitten lastaamme Kunkun ja laitetaan kärryt liinoilla kiinni trailerin perään.
   Matka alkaa n. 9.10.  Pysähdymme n. puolessa välissä matkaa käymään vessassa ja tarkistamaan että Kunkulla on kaikki ok. Sitten matka jatkuukin suoraan ravipaikalle.
   Ravipaikalla olemme n. 11.50, isäpuoleni käy aina sisäänkirjoituksessa ilmoittamassa että olemme saapuneet ja ottaa samalla voilokit. Sillä välin minä ja äiti ollaan otettu Kunkku ulos trailerista ja minä lähden taluttelemaan sitä pitkin ja poikin varikkoaluetta. Äiti ja Juha (isäpuoleni) purkaa sillä välin tavaroita. Talutan Kunkkua yleensä n. 5min, tietysti mitä pidempi matka on ollut sitä enemmän talutan sitä.
   Sitten onkin aika aloittaa valjastus ja ensimmäiseen lämmitykseen pääsen n. 12.10-12.15. Ensin kävelen varikko alueella ja sitten menen kaksi kierrosta rauhallista hölkkää. Sitten tulen paikalle jossa olemme varustaneet kunkun ja laitamme sille loimen päälle ja seisotamme n. 10min. klo 12.35 lähden toiseen lämppään jossa mene kierroksen joko vedoilla tai koko matkan reippaasti (vaihtelee Kunkun mukaan), sitten seisoskellaan 5min ja lähdetään taas kävelemään ja sitten starttiin !
    Startin jälkeen kävelytän Kunkkua aina 5-10min, jonka jälkeen otamme varusteet pois ja menemme pesulle. Pesun jälkeen taluttelen Kunkkua vielä hetken, milloin äiti ja Juha pakkaa autoa ja sitten vien Kunkun traikkuun ja lähdemme kotiin n. 13.20
    Matkalla pysähdymme hakemaan jostain ruokaa ja annamme Kunkulle vettä ja heinää (jotain namia). Kun olemme saaneet ruoat, jatkamme taas matkaa ja olemme kotona n. 16.10
   Tallilla puretaan kaikki tavarat ja laitetaan Kunkku syömään heinää loimi/loimet päällä karsinaan ja annamme sille ruoan. Sitten lähdemme itse kotiin.


siiri :)

Joulukalenterin : 5. Luukku





Tästä luukusta aukaa postaus mun puhelinkuvien tyhjennykseen.


1. Kunkku ja Chrisu laitumella kesällä 2. Hiitille lähössä 3. Teivossa 4. Kesällä ajon jälkeen pesulla 5. Kunkku pesarissa 6. Kouvolan startin jälkeen Kunkku traikkussa.


1. Kunkku lähdössä lenkille 2. Ajelulla syksyllä 3. Ajelulla alkusyksystä 4. Loppu kesästä lenkin jälkeen kuivattelua 5. Ajelulla taas syksyllä 6. Kunkku harjaukdessa.

Siiri :)
 Tää blogger lagaa nyt jotenkin, koska näyttää että luukku neljä olisi tullut vasta tänään ?

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenterin : 3. Luukku


Tästä luukusta avautuu postaus jossa kerron kuinka valmistaudumme starttiin.

Starttia edeltävänä päivänä liikutan kunkun aina jotenkin.
Esim. Ajamalla tai juoksuttamalla. Yleensä en aja kauhean rankasti, mutta kuitenkin niin että tulisi pieni hiki pintaa. Liikutuksen jälkeen venytän Kunkun hyvin ja laitan linimenttiä. Silloin myös kokeilen etten tunne jumeja ja tarkistan aina jalat (yleensä myös kylmään jalat)
  Liikutuksen jälkeen jätän ponin suoraan karsinaan, jotta se on levännyt hyvin yöllä ennen starttia, itse laitan karsinaan myös aina ämpärillisen melassivettä. Muistakaa myös antaa poneillenne heinää ja ruokaa jotta ne jaksaa seuraavan päivän startissa,
  Edellisenä päivänä pakkaan myös kaikki tavarat. Laitan valjaspussiin ohjat, silat ja suitset, jos varusteet on likaisia putsaan ne. Sitten meillä on aina jotain IKEA-kasseja tai laatikoita missä pidämme kaikki "Varavarusteet", pyyhkeet ja loimet sekä vara riimut ja riimunnarut. Muistakaa myös aina ottaa mukaan jotain harjoja ja työkalupakki.
  Aina täytyy myös muistaa tarkistaa että kärryjen renkaissa on ilmaa ja jos ei ole täyttää ne, on myös soveliasta jos kärryt ovat ihan paskaiset putsata ne.

                                                               (kesältä 2013)

Mitään muuta ihmeellistä en yleensä starttia edeltävänä päivänä tee.

Siiri

tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenterin : 2. Luukku

Tästä luukusta avautuu postaus meidän tän päiväiseen ajoon.




Olin tallilla vasta 15.20 ja jo sillon rupesi olemaan tosi hämärää ! Söin nopeasti välipalan ja 15.30 hain Kunkun ulkoa sisälle ja rupesin hoitamaan sitä. Ensin harjasin sen nopeasti, koska kunkku oli ihan puhdas ja sitten vaan valjastin Kunkun nopeasti. Jo 15min kuluttua pääsin ajamaan Kunkkua, joka oli hyvä asia, koska oli ihan pimeää niin tiesin etten kauhean pitkää lenkkiä pysty menemään..   No kävelin ensin joku 500m jonka jälkeen rupesin menemään tosi rauhallista hölkkää ! Menin rauhallisesti n. 2km. Sitten Kunkku rupesikin tuntumaan vetreältä joten laitoin poniin vähän vauhtia :) ei me siis kauhean kovaa menty, mutta reippaampaa ravia kumminkin. Reipasta ravia mentiin kans joku 2km, jonka jälkeen sitten vielä hölkyttelin n. 500m ja sitten kävelin noin 1km semmotteella hiekkatiellä joku tekee semmotteen pienen lenkin :) tallin pihaan tultuani otin Kunkulta ensin kärryt pois ja sitten menin sisään purkamaan sen loppuun. Oli sille pieni hikikin tullut, joten venytin sen, laitoin loimen päälle ja vein karsinaan syömään heinää :) siinä sitten laitoin kaikki tavarat kunkulle paikoillee ja iltaruoan valmiiksi. Minulla oli siinä sitten tunti vielä aikaa ennen kun äiti tuli hakeen mua, joten tein läksyt ja luin kokeisiin. Sitten se äiti tulikin joten kävin ottamassa Kunkulta loimen pois ja annoin sille iltaruoan. 

Siiri