perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenterin : 4. Luukku


 
Tästä luukusta avautuu postaus jossa kerron meidän startti päivän kulusta.
 
 
Esimerkki startti lauantaina klo 12.50 Kouvolassa
 
 


Lähdemme kotoa n. 8.30 tallille. Tallilla laitamme kunkun valmiiksi eli harjataan se, laitetaan huppu päähän, suojat ja pintelit, vaihdamme riimun ja tarvittaessa laitamme loimen.
   Pakkaamme kaikki edellisenä päivänä laitetut tavarat autoon ja sitten lastaamme Kunkun ja laitetaan kärryt liinoilla kiinni trailerin perään.
   Matka alkaa n. 9.10.  Pysähdymme n. puolessa välissä matkaa käymään vessassa ja tarkistamaan että Kunkulla on kaikki ok. Sitten matka jatkuukin suoraan ravipaikalle.
   Ravipaikalla olemme n. 11.50, isäpuoleni käy aina sisäänkirjoituksessa ilmoittamassa että olemme saapuneet ja ottaa samalla voilokit. Sillä välin minä ja äiti ollaan otettu Kunkku ulos trailerista ja minä lähden taluttelemaan sitä pitkin ja poikin varikkoaluetta. Äiti ja Juha (isäpuoleni) purkaa sillä välin tavaroita. Talutan Kunkkua yleensä n. 5min, tietysti mitä pidempi matka on ollut sitä enemmän talutan sitä.
   Sitten onkin aika aloittaa valjastus ja ensimmäiseen lämmitykseen pääsen n. 12.10-12.15. Ensin kävelen varikko alueella ja sitten menen kaksi kierrosta rauhallista hölkkää. Sitten tulen paikalle jossa olemme varustaneet kunkun ja laitamme sille loimen päälle ja seisotamme n. 10min. klo 12.35 lähden toiseen lämppään jossa mene kierroksen joko vedoilla tai koko matkan reippaasti (vaihtelee Kunkun mukaan), sitten seisoskellaan 5min ja lähdetään taas kävelemään ja sitten starttiin !
    Startin jälkeen kävelytän Kunkkua aina 5-10min, jonka jälkeen otamme varusteet pois ja menemme pesulle. Pesun jälkeen taluttelen Kunkkua vielä hetken, milloin äiti ja Juha pakkaa autoa ja sitten vien Kunkun traikkuun ja lähdemme kotiin n. 13.20
    Matkalla pysähdymme hakemaan jostain ruokaa ja annamme Kunkulle vettä ja heinää (jotain namia). Kun olemme saaneet ruoat, jatkamme taas matkaa ja olemme kotona n. 16.10
   Tallilla puretaan kaikki tavarat ja laitetaan Kunkku syömään heinää loimi/loimet päällä karsinaan ja annamme sille ruoan. Sitten lähdemme itse kotiin.


siiri :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti