sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Ajamassa

Moikka :) aattelin nyt heti teille väkertää postausta, koska olin tänään ajelemassa kunkkua ! Pitkästä aikaa päätin ajaa pojan oikeen kunnolla (vaikka sitä lunta ei vielä ookkaan..) Ens viikosta eteenpäin Kunkulla alkaa muutenkin kova treeni :D päätin sen tänään ! Anteeksi kaikille, että blogi on jäänyt vähän tois sijalle, mutta yritän nyt tsempata ja tehdä sitten edes näitä päivityksiä puhelimella jos en koneelle pääse ;)  
     Joo eli oltiin tallilla äitin kaa joskus yhen aikaan... Siinä sitten vietiin pojille päiväheinä ulos ja mentiin kattoon tallinomistajan kissan kissanpentuja jotka olivat vasta ihan muutaman päivän vanhoja <3 ne oli niin söpöjä ! Sitten otettiin kunkku sisään ja hoidettiin se, ja sitten rupesinkin valjastaan sitä :) 
    Ekana laitoin silat ja suitset, jonka jälkeen siirryin ulos laittaan kärryjä ja ohjia. Kunkku oli tosi nätisti niinkun yleensäkkin ! N. 13.45 lähin sitten tallinpihasta pellolle ajamaan, sillä välin kun ajoin äiti oli kaupassa. 
   Eka kävelin kunkun kanssa reipasta käyntiä n. 1km, jonka jälkeen rupesin ottaan kevyttä hölkkää... Kunkku tosin ei ollut siitä vauhista munkaa oikeen samaa mieltä vaan paino koko ajan tosi paljon ohjalle xD noo sitten kun kunkku tajus että nyt hölkytellään niin se meni oikein hyvin :) kun olin hölkännyt joku 2-3 km rupesin ottaan reippaampia pätkiä ja vetoja. Pari ekaa kertaa niissäkin kunkku toimi tosi hyvin, mutta paino vaan koko ajan ihan törkeesti, no sitten en ite oikeen keskittyny niin poni ottaa laukan ja lähtee aivan täysiä kiitolaukassa :Ddd siinä sitten yritin hidastaa sitä niin ei.. Se vaan menee n. 500 metrin jälkeen sain viimein pojan rauhotettua, siinä kun sain sen kiitolaukan  jälkeen raville niin timeri näyttää 2.16  xdd no siltä se kyllä tuntukin.. No tän laukka episodin jälkeen kunkku menikin toosii hyvin :) otin n. 4 kertaa 500m vetoja ja sitten aina välillä semmosii 50m reippaita ravi pätkiä ja muuten hölkkäilin, sitten kun Kunkku rupes meneen tosi hienosti päätin lopettaa :) kävelin sitten pellolla joku 0,5-1km ja menin vielä tielle käveleen semmotteen kilsan lenkin :) Jos sitä pikku laukka kohtausta ei lasketa, niin poni oli tosi hyvä !! Ne kunkun uudet kuolaimet (suoranahka) on toiminu sillä tosi hyvin, vaikka onhan se aika vahva suusta, mutta ravi on ainakin parempaa. 
    Sitten tultiin tallin pihaan ja otin ohjat ja kärryt pois, ja vein kunkun talliin, siellä riisuinkin ponin loppuun... Kunkku oli vähän hikinen, mutta kumminkin niin vähän että päätin olla pesemättä sitä. 
   Kylmäsin kunkun jalat ja laitoin linimentit, sitten vielä laitoin sille fleeceloimen päälle ja venyttelin sen :) Kunkku ei oo nyt pitkään aikaan onneks ollut yhtään jumissa, sitten vein kunkun karsinaan ja heitin sille vähän heinää ja annoin melassia :) ennen kun lähdin tein sille vielä ruoan kippoon karsinanoven eteen valmiiksi, jonka tallinomistaja sitten antaa sille illalla.
  Jätin siis kunkun karsinaan kuivumaan ja sovin tallin omistajan kanssa että ottaa sen sitten n. Tunnin päästä takas ulos ja antaa olla siellä iltaan ja illalla sitten sisään ja ruoka nassun eteen :) 
   Viuh ! Pitkästä aikaa vähän tämmönen "pidempi" postaus. Toivottavasti tykkäsitte ! Olisko teillä muuten jotain video ehdotuksia ? Mimmosia videoita haluaisitte :) ja tietenkin niitä postausehdotuksia myös.

Siiri 

                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti